Szicília: blog

Szeretettel köszöntelek a Szicília Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 262 fő
  • Képek - 166 db
  • Videók - 12 db
  • Blogbejegyzések - 35 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 44 db

Üdvözlettel,

Szicília Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szicília Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 262 fő
  • Képek - 166 db
  • Videók - 12 db
  • Blogbejegyzések - 35 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 44 db

Üdvözlettel,

Szicília Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szicília Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 262 fő
  • Képek - 166 db
  • Videók - 12 db
  • Blogbejegyzések - 35 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 44 db

Üdvözlettel,

Szicília Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Szicília Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 262 fő
  • Képek - 166 db
  • Videók - 12 db
  • Blogbejegyzések - 35 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 44 db

Üdvözlettel,

Szicília Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szicília Klub hírei

 

network.hu

 

 Piazza Armerina- Szicília,

Lál-lám! Már az ókorban is volt bikini! :)

A padlómozaikkép a sziget belsejében meghúzódó kisváros szabadtéri múzeumában tekinthető meg. Vigyázat! Nyáron nagyon meleg van!

Egy padló-mozaik részlete Piazza Armerinából

Már az ókorban is ismerték a bikinit?!

 

 

Az utazók és kulturális érdeklődők az újonan nmegjelenő könyvek iránt is érdeklődnek.

Klubunkban ezekről rendszeresen válogatást adunk közre, elsőként a  http://sicilia.indettaglio.it -oldalról, Messina tartományból. A amgyarul olvasókaról sem feledkezünk meg, de ezúttal egy olasz nyelvű könyvől számolunk be .

 

Könyvajánló olaszul olvasók számára:

 

http://sicilia.indettaglio.it/ita/comuni/me/santagatadimilitello/editoria/editoria.html

Antropologia in Sicilia
Orizzonti e Protagonisti

Autore: Aurelio Rigoli - Annamaria Amitrano Savarese
Pagine: 227.

Tovább 

Az én világomban az emberek általában nem írnak önéletrajzot. Vagy ha mégis, rendszerint benne vannak a tanúvédelmi programban. Én nem vagyok benne senkinek a programjában, csak a sajátomban. Sok évet töltöttem börtönben; üldöztek szövetségi, állami és helyi hatóságok, kaptam idézéseket, végzéseket, ítéleteket és 'kedvezô' ajánlatokat. És a saját világomban voltam bérgyilkosok célpontja és a ciklon centruma a modern alvilág történelmének egyik legviharosabb idôszakában - de itt vagyok, mint Ismáél, visszatértem, hogy mindent elmeséljek.

Tovább 

Az igazi Marsalához a húst alaposan ki kellene klopfolni, de ezt nyugodtan elbliccelhetjük. Egy pici liszttel megszórhatjuk a húst, hiszen könnyebben rószaszínre pirul a hússzelet. Arra viszont kifejezetten ügyeljünk, hogy a Marsala-bor száraz legyen.
Hozzávalók:

-2 kisebb kicsontozott, lebõrözött csirkemell
-1 kis fej hagyma
-3 szem gomba felszeletelve
-körülbelül 3 evõkanál olivaolaj
-1/2 csésze száraz Marsala bor
-2 evõkanál apróra vágott petrezselyem
-egy kis kockaleves


Elkészítés:

1.

Tovább 

Szicíliában vannak a legfinomabb ízek. Az állandó napsütésnek és a tengernek hála minden zöldség, gyümölcs és tengeri bolondság megtalálható itt.

Szicíliai narancssaláta
(Insalata fantasia di arance)

Hozzávalók:

2-3 szép narancs

bors
1 fej hagyma
olívaolaj
olajbogyó
esetleg 1 doboz szardella Szicíliai narancssaláta Elkészítése: A narancsot meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívabogyót, és meglocsoljuk egy kevés olajjal.

Tovább 

A salátafélék legnagyobb kultuszát az olsz konyhánál tapasztalhatjuk. Rengeteg friss zöldsalátájuk van az év minden szakában. Salátakészítésüknél a kiváló minõségû sassoolajat használják, de készítenek különféle dressingeket is, amelyek ízesitésénél a citrom- és grape-fruitlé adja fõ jellegét. Nagy elõszeretettel alkalmazzák a kombinált salátákat, amelyeket aszpikban kocsonyázva és díszítve tálalnak.

Palermói saláta

Hozzávalók:

-5 dkg ketchup,
-2 dkg fejes saláta,
-15 dkg csemege uborka,
-2 tojás,
-20 dkg trappista sajt,
-só,
-mustár,
-törött feketebors és
- a tálaláshoz 1 fejes saláta

A kép csak illusztráció
Elkészítés:

A megmosott fejes salátát, a csemege uborkát vékony metéltre vágjuk, a kemény tojásokat, a trappista sajtot megre-szeljük (a sajtból kb.

Tovább 

Pedig dehogynem. A szicíliai asztalról akkor még a citrom és a narancs, a két legalapvetõbb és legnélkülözhetetlenebb gyümölcs is hiányzott, pedig ezek híján a szicíliai konyha ? mai ésszel legalábbis ? el se gondolható. Nézzünk megint egy nagyon mélyszicíliai ételt, ez a badduzze. Darált borjú -és marhahús, fokhagyma, petrezselyem, elmorzsolt kenyérbél, reszelt pecorino, só, bors és néhány tojás, mindezt összegyúrják, gombócokat formálnak belõle, azokat citrom- vagy narancsfa leveleibe burkolva ellapítják, és roston, parázs fölött megsütik.

Tovább 

Komor tekintetû férfiak az asztal körül, de csakis férfiak. Egyedüli nõ a szobában az a még komorabb tekintetû némber, aki tálakat helyez el az asztalon. Valamennyi tálban spagetti gõzölög. A férfiak belekóstolnak a borukba, majd elõhúzzák a géppisztolyaikat, és mindenki mindenkit agyonlõ. Az összes spagetti megmarad.

Nagyjából ennyit tud a világ a szicíliai étkezési szokásokról és Szicília gasztronómiai kultúrájáról, ezt is a hollywoodi filmipartól tanulta.

Tovább 

Megtartottuk elsõ itáliai vacsoránkat, ami már épp kezdett aktuális lenni 3,5 év intenzív Lucullus BT mûködés után. Mivel az olasz konyhamûvészet eléggészerteágazó, rengeteg ízzel, étellel, régióval és irányzattal, ezért úgy határoztunk, hogy tartományonként fogjuk bemutatni a jövõben az olasz gasztronómiát. A sorban az elsõ kaland a SZICÍLIAI kulinária bemutatása volt, a Millenium da Pippo nevû nemrég nyílt szicíliai étekmûhelyben (Cím: 1062-Budapest, Andrássy út 76., Tel: 374-0880), Pippo mester, és felesége interpretálásában.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu