Szeretettel köszöntelek a Szicília Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szicília Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szicília Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szicília Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szicília Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szicília Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Szicília Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Szicília Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy padló-mozaik részlete Piazza Armerinából
Már az ókorban is ismerték a bikinit?!
|
|
Az utazók és kulturális érdeklődők az újonan nmegjelenő könyvek iránt is érdeklődnek.
Klubunkban ezekről rendszeresen válogatást adunk közre, elsőként a http://sicilia.indettaglio.it -oldalról, Messina tartományból. A amgyarul olvasókaról sem feledkezünk meg, de ezúttal egy olasz nyelvű könyvől számolunk be .
Könyvajánló olaszul olvasók számára:
http://sicilia.indettaglio.it/ita/comuni/me/santagatadimilitello/editoria/editoria.html
Antropologia in Sicilia
Orizzonti e Protagonisti
Autore: Aurelio Rigoli - Annamaria Amitrano Savarese
Pagine: 227.
Az én világomban az emberek általában nem írnak önéletrajzot. Vagy ha mégis, rendszerint benne vannak a tanúvédelmi programban. Én nem vagyok benne senkinek a programjában, csak a sajátomban. Sok évet töltöttem börtönben; üldöztek szövetségi, állami és helyi hatóságok, kaptam idézéseket, végzéseket, ítéleteket és 'kedvezô' ajánlatokat. És a saját világomban voltam bérgyilkosok célpontja és a ciklon centruma a modern alvilág történelmének egyik legviharosabb idôszakában - de itt vagyok, mint Ismáél, visszatértem, hogy mindent elmeséljek.
17 éve | V. G. Beáta | 0 hozzászólás
17 éve | V. G. Beáta | 0 hozzászólás
A salátafélék legnagyobb kultuszát az olsz konyhánál tapasztalhatjuk. Rengeteg friss zöldsalátájuk van az év minden szakában. Salátakészítésüknél a kiváló minõségû sassoolajat használják, de készítenek különféle dressingeket is, amelyek ízesitésénél a citrom- és grape-fruitlé adja fõ jellegét. Nagy elõszeretettel alkalmazzák a kombinált salátákat, amelyeket aszpikban kocsonyázva és díszítve tálalnak.
Palermói saláta
Hozzávalók:
-5 dkg ketchup,
-2 dkg fejes saláta,
-15 dkg csemege uborka,
-2 tojás,
-20 dkg trappista sajt,
-só,
-mustár,
-törött feketebors és
- a tálaláshoz 1 fejes saláta
17 éve | V. G. Beáta | 0 hozzászólás
Pedig dehogynem. A szicíliai asztalról akkor még a citrom és a narancs, a két legalapvetõbb és legnélkülözhetetlenebb gyümölcs is hiányzott, pedig ezek híján a szicíliai konyha ? mai ésszel legalábbis ? el se gondolható. Nézzünk megint egy nagyon mélyszicíliai ételt, ez a badduzze. Darált borjú -és marhahús, fokhagyma, petrezselyem, elmorzsolt kenyérbél, reszelt pecorino, só, bors és néhány tojás, mindezt összegyúrják, gombócokat formálnak belõle, azokat citrom- vagy narancsfa leveleibe burkolva ellapítják, és roston, parázs fölött megsütik.
17 éve | V. G. Beáta | 0 hozzászólás
Komor tekintetû férfiak az asztal körül, de csakis férfiak. Egyedüli nõ a szobában az a még komorabb tekintetû némber, aki tálakat helyez el az asztalon. Valamennyi tálban spagetti gõzölög. A férfiak belekóstolnak a borukba, majd elõhúzzák a géppisztolyaikat, és mindenki mindenkit agyonlõ. Az összes spagetti megmarad.
Nagyjából ennyit tud a világ a szicíliai étkezési szokásokról és Szicília gasztronómiai kultúrájáról, ezt is a hollywoodi filmipartól tanulta.
Megtartottuk elsõ itáliai vacsoránkat, ami már épp kezdett aktuális lenni 3,5 év intenzív Lucullus BT mûködés után. Mivel az olasz konyhamûvészet eléggészerteágazó, rengeteg ízzel, étellel, régióval és irányzattal, ezért úgy határoztunk, hogy tartományonként fogjuk bemutatni a jövõben az olasz gasztronómiát. A sorban az elsõ kaland a SZICÍLIAI kulinária bemutatása volt, a Millenium da Pippo nevû nemrég nyílt szicíliai étekmûhelyben (Cím: 1062-Budapest, Andrássy út 76., Tel: 374-0880), Pippo mester, és felesége interpretálásában.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu